28.12.2016

Önce Okudular Sonra Yaşattılar

Haber veya Duyuru Metni Okulumuz 6. sınıf öğrencileri, Türkçe derslerinde “Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu” romanını okudular. Eser yaşanmış bir olayı anlatmaktadır. Yazar, kitabın kahramanı Sadako Sasaki' nin günlüğünden yola çıkarak Hiroşima'ya atılan atom bombasının ardından bu ülkede yaşananları ve dünya kamuoyundaki yankılarını trajik bir üslupla kaleme almaktadır. Sadako bu bomba sebebiyle lösemi olan bir çocuktur. Öğrendiği efsaneye göre de kağıttan 1000 turna kuşu yaparsa hastalığından kurtulacaktır. Ancak Sadako 25 Ekim 1955 günü 644. turnayı katlarken hayata gözlerini yummuştur. Yine de arkadaşları, eksik kalan 356 turnayı katlayıp onun için kağıttan turna kuşu kulübü düzenlemişlerdir. Turna kuşu, o zamandan beri barışın simgesi olmuştur. Öğrencilerimiz de kitaplarını okuduktan sonra origami kağıdından turna kuşu yapmayı öğrendiler ve her biri kendi kuşlarını yaptılar. Sadako sadece okumayı değil kitapla yaşamı birleştiren bir etkinliğimiz oldu.