26.12.2016

5. Sınıflar Arası Düzenlenen İngilizce Münazaralarımız

TED Bursa Koleji İngilizce zümresi olarak münazaranın, ülkemizin yaşadığı birçok sorunu gelecekte çözebilecek olan gençlere, ihtiyaç duydukları muhakeme yeteneği, genel kültür, ikna kabiliyeti donanımını sağlayarak onları üniversite sonrası hayata hazırlayacağını düşünüyoruz. Türkçe olduğu kadar İngilizce olarak da öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine son derece önem veriyoruz ve İngilizce yapılan münazara ve gösterilerin öğrencilerimizde özgüven gelişimine katkı sağladığına inanıyoruz.‘English Debate Program’ (İngilizce Münazara Programı) çalışması 5. Sınıf öğrencilerinden iki farklı grup ve dinleyicilerden öğrencilerden oluşan katılımcılar ile gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında farklı şubelerden 5 kişiden oluşan öğrenci grupları ‘Living in a city or a village?’ konusunu tartıştılar. Farklı görüşlerdeki iki grup kıyasıya mücadele etti. İngilizce zümre öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri ekibinin değerlendirmeleri sonucunda kazanan ekip belirlendi. Münazaraya katılan öğrencilerimiz bu tarz etkinliklerin, ifade ve muhakeme yeteneği ile ikna kabiliyeti donanımını güçlendirdiğini ve JMUN- MUN kulüplerine yönelik hazırlıklara da katkı sağladığını ifade ettiler.