23.11.2016

Okulumuz Öğrencileri Kariyerlerini Planladılar

Okulumuzun geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Kariyer Planlama Günü” etkinliğinin 5.si seçkin üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti.

‘Kariyer Planlama Günü’nün açılış konuşmasını yapan Lise Müdürümüz Ebru BEKİL, öğrencilerin kariyerlerini planlama süreçlerinin önemini, kişinin sahip olduğu bilgi, beceri, ilgi, değer yargıları, güçlü ve güçsüz yönlerinin farkına varmaları ve kendileri için kısa, orta, uzun dönemli hedefler saptamaları gerektiğini vurguladı. Yapılan organizasyonun tüm lise öğrencilerimize, gelecekteki yaşamları ve meslek seçimleri için neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilinçlenme ve farkındalık kazanmalarını sağladığını belirtti. TED Bursa Kolejinin 88 yıllık TED geleneğinden aldıkları güçle, hem ‘Uluslararası Bakalorya Diploması’ alanında, hem de üniversite giriş sınavlarında, başarılarının artarak devam ettiğini iletti.

Açılış programı Bilgi Üniversitesinden konuk konuşmacı olarak davet edilen Doç. Dr. Deniz KANTUR, gelecekte öğrencilerin mesleklerine büyük katkılarda bulunacak, “Girişimcilik, tutku, yaratıcılık ve azim” konulu etkili bir sunum gerçekleştirdi.

‘Kariyer Planlama Günü’ adı altında birçok devlet ve vakıf üniversitesinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile devam etti. Üniversitelerden gelen akademisyenler eş zamanlı oturumlarda kendi alanlarının mesleki tanıtımını yaptılar. Özellikle öğrencilerin kariyer yolculuklarında farklı üniversite ve mesleklere ilişkin bilgi almaları vizyonlarının gelişimi açısından onlara büyük katkı sağladı.

Lise Müdürümüz Ebru BEKİL, öğrencileri bilgilendirdikleri ve üniversite atmosferini okullarına taşıdıkları için tüm akademisyenlere plaketlerini vererek, kendilerine teşekkürlerini iletti.