17.10.2016

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü’nden Anaokulu öğrencilerine Sunum

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü öğrencileri anaokulundaki öğrencilere,yaralı bir hayvanla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği,yazın ve kışın sokak hayvanlarına ne gibi yardımcı olabilecekleri,barınakların durumu,sirk ve yunus parklarında yapılanlar gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi.

İnsansız bir dünya düşünemediğimiz gibi, hayvanları olmayan bir dünya da düşünemeyiz. Tabiatın canlı varlıkları olan insanlar, hayvanlar ve bitkiler, hayatlarını devam ettirmek için birbirlerine bağlıdır ve birbirlerine muhtaçtır. Hayvan sevgisi, insanları birbirine daha çok yaklaştırır. Yardımlaşma duygusunu geliştirir. Tabiatı sevmeyi ve korumayı öğretir. Bu sebeple Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü olarak, bu bilincin anaokulundan itibaren verilmesi hedeflenerek öğrencilerimizle bir sunum hazırlandı.Çalışma anaokulu öğrencilerine sunuldu. Kış aylarında sokakta yaşayan hayvanların yemeğe ve barınmaya ihtiyaçları olduğu,mümkün olduğu kadar onlara yardım etmenin önemi vurgulandı. Sokakta yaralı bir hayvan ile karşılaşıldığında ‘’153’’ numaralı telefonla belediyeye ulaşarak,hayvan ambulansı ile yaralı hayvanın canını kurtarabilecekleri belirtildi. Sirklerde ve yunus parklarında hayvanlara yapılan eziyetlerden bahsedilerek,bu tür yerlere gidilmemesi gerektiği anlatıldı. Hayvan sahibi olmanın ne kadar sorumluluk gerektirdiği,buna hazır hissedildiği zaman barınaklarda yaşayan hayvanların sahiplenilebilirliği vurgulandı.