06.10.2016

Erken Yaşta Dil Edinimi Semineri

Okulumuz Eğitim Yöneticilerinden Handan YATGIN , Okul Oryantasyon ve Veli Konferansları kapsamında Anaokulu ve İlkokul Velilerimize ‘’Erken Yaşta Dil Edinimi ve Dil Programları ‘’ hakkında seminer verdi.

TED Bursa Koleji İlköğretim Kurumları Eğitim Yöneticilerimizden Sayın Handan YATGIN , Okulumuz Dilek Özcan Oditoryumunda Anaokul ve İlkokul Velilerimize yönelik bir seminer verdi. ‘’Erken Yaşta Dil Edinimi’’ ve ‘’Kritik Dönem Hipotezi’’ ışığında, beyin dil ilişkisinin vurgulandığı seminere katılım ve ilgi büyüktü.

TED-ed orijinal sunumları ve bilimsel araştırma verileri ile de desteklediği seminerde YATGIN, ‘’Yabancı Dil ya da dilleri , doğal öğrenme ortamlarında ve tıpkı anadilimizi edindiğimiz sürece yakın bir süreçte edinebileceğimizi belirtirken ‘’dil edinimi’’ ve ‘’dil öğrenimi’’ arasındaki farka açıklık getirdi. Erken dönemde ezber ve kalıplardan uzak , eğlenceli ve zengin öğrenme ortamlarında, Anadili İngilizce olan ve konunun uzmanı eğitimciler ile çalıştıklarını belirtti.

Aynı zamanda Uluslararası Bakalorya (IBPYP) Eğitimcisi olan Handan YATGIN ‘ın ‘’Erken Yaşta Dil Edinimi ve İlköğretim Düzeyindeki Dil Becerilerine Etkisi’’ konulu yüksek lisans bitirme tezi ve benzer konularda Türkçe’ye kazandırmış olduğu makale ve kaynakları bulunuyor.