05.10.2016

10. Sınıf IB Öğrencileri Öğrenme Profileri İçerisinde İznik Gezisi Gerçekleştirdiler

Ünlü tarihçi Heredot’un “gök kubbenin altındaki en güzel coğrafya, yeryüzünün en güzel iklimine sahip” olarak tanımladığı ülkemiz coğrafyasında bazı özel şehirler vardır. Binlerce yıllık tarihinin eşsiz doğasıyla bütünleştiği, kültürle mimarinin muhteşem bir dengede buluştuğu İznik tartışmasız bu mekanlardan biridir. Eleştirel sorgulamayı ve toplumsal sorumluluğu benimseyerek, Sosyal Bölüm tarafından İznik’te düzenlenen sözlü tarih çalışmasında, İznik her adımda TED Bursa Koleji 10 IB öğrencilerine heyecan veren bir açık hava müzesi oldu… Öğrencilerimiz şehrin siyasi ve ekonomik yapısını, doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini, bölge halkının sosyal yapısını ve dini motiflerini yerinde görerek İznik’in bir medeniyetler geçidinde olduğunu araştırıp sorgulayarak keşfettiler. Zamanın yavaşladığı, ruhun hafiflediği, uzaktan bakmayı değil, içinde kaybolmayı hak eden İznik’te yaşanan değişimi gören öğrencilerimiz ayrıca işbirliğine ve araştırmaya dayalı öğrenmenin de keyfini yaşadı.