05.09.2016

İlkemiz Akademik Dürüstlük

Okulumuz seminer döneminde tüm akademik kadro olarak akademik dürüstlük konulu bir çalışma gerçekleştirdik. Bilgiye çok hızlı şekilde erişebildiğimiz bu çağda akademik dürüstlük olgusunun taşımamız gereken en önemli sorumlulukların başında geldiği inancından yola çıkarak yaptığımız çalışmada “Akademik Dürüstlük”ün TED Bursa Koleji’nin çok önemli bir ilkesi olduğunu ve bu olguyu okulumuzda tam anlamıyla yaşamak adına yapacağımız çalışmaları belirledik.

Bu çalışmada sadece başarılı değil aynı zamanda iyi, adaletli ve başkalarına saygılı insanlar yetiştirme amacında olan TED Bursa Koleji’nin üyeleri olarak en küçük sınıflardan en büyük sınıflara kadar tüm öğrencilerimizin yaptıkları her çalışmada özgünlüğün, yaratıcılığın ve akademik dürüstlük ilkelerine uymanın kendilerine kazandıracağı faydanın farkındalığına varmalarını sağlamak üzere planlamalar yaptık.

TED Bursa Koleji’nde akademik dürüstlüğün tüm okulda yaşanan ve önemsenen bir kavram olması adına ne gibi katkılar sunabileceğimizi tartıştık ve bu okuldaki her bireyin akademik dürüstlük kavramının bilincinde olan, ilkeli, sorumlu bireyler olmaları için ne tür ortak tavır ve tutumlar geliştirebileceğimizi belirledik.