01.06.2016

Oyuncaklar Suriyeli Çocuklar İçin Teslim Edildi

Lise öğrencilerimiz tarafından başlatılan “Onlarda Oynasın” kampanyası kapsamında toplanan oyuncaklar Suriyeli çocuklara verilmek üzere teslim edildi. Bursa Valiliğine bağlı olarak çalışmalarını Bursa ilinde bulunan Suriyeli Mültecilere yardım amacı ile sürdürmekte olan dernek yetkililerine oyuncakların teslim edilmesi sırasında konuşan Suriyeli Mültecilere Yardım Derneği yetkilisi Bursa ilinde 110 bin Suriyeli göçmen olduğunu söyledi. Suriyeli göçmenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Derneklerine yardım amaçlı başvuran Suriyelilere gıda ve kıyafet yardımı yaptıklarını ama bunun yanında çocukları sevindirmek adına toplanan oyuncakların çok işe yarayacağını, derneğe gelen çocukları eli boş göndermeyecekleri için memnun olduklarını dile getirdi. Toplanan oyuncaklar için TED Bursa Kolejine tekrar teşekkür etti. Yardımı toplayan öğrencilerimiz Suriyeli mültecilerle ilgili merak ettikleri bazı soruları sorma fırsatı buldular. Bu güzel çalışmaların devamı dilekleriyle ziyaretimiz sona erdi.