01.06.2016

Müzede Drama Etkinliğimiz

İlkokul Drama Kulübü öğrencilerimiz 18 Mayıs 2016 Müzeler Günü’nde Bursa Kent Müzesini drama oyunları yoluyla incelemeler yaparak gezdiler. İlk çalışmada bir eseri birbirlerine deforme etmeden aktarmaya çalışan öğrencilerimiz bu çalışmayı 3.kez denediklerinde başardılar.Bir eserin yıllar sonra bugünlerimize korunarak gelmesinin ne kadar zor ve değerli olduğunu öğrendiler. Eşleşerek gözleri kapalı olan arkadaşlarını gördüklerini anlatarak gezdirdiler. “Sahne Bursa” temalı müze alanını da öğretmenleri Serdar DEMİRDAŞ’ın hazırlamış olduğu sergiden bölümlerin fotoğraflarının bulunduğu kartların yerlerini bulup, eserler hakkında notlar tutarak incelediler. Bursalı ünlü müzisyenleri Esen TEKİN öğretmenimizle gezen öğrencilerimiz; Türk Müziği enstrümanlarını ve gramofon, plak, kaset gibi müzik dinleme cihazlarını birlikte tanıdılar.