24.05.2016

Genç Başarı Kulübü ile Remixopolis Gururu

Girişimcilik ve inovatif fikirlerin giderek önem kazandığı bugünlerde, TED Bursa Koleji Junior Achievement Kulübü kurduğu FLUX adlı Genç Başarı şirketiyle ilham verici başarılar elde ediyor… Flux şirketi genel müdürü olan 9.sınıf öğrencisi Berkay Çelikkol, şirketlerinin kuruluşunu şu şekilde açıklıyor: “…Flux, Genç Başarı Eğitim Vakfı aracılığıyla kurulmuş bir şirkettir. Bu vakfın amacı; 15-18 yaş arası gençlerin iş yönetimi ve ekonomi kavramlarını anlamaları ve yorumlamaları, girişimciliğin önemini kavramalarıdır. Bu program altında bir senelik mini bir şirket kurup, ürettiğimiz ürünleri Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında pazarlıyoruz. Bir senenin sonunda şirketler arasında en iyi işi çıkaran şirkete “Yılın Şirketi” unvanı veriliyor. Flux olarak, bu program adı altında kurulduk ve TED Bursa Koleji’ni temsil ediyoruz.” Flux şirketi genel müdür yardımcısı 9.sınıf öğrencisi Baran Ekin şirket vizyon ve misyonu için şunları söylüyor: “VİZYONUMUZ; bulunduğumuz sektöre yenilikçi ve dinamik bir adım atarak, yükselen bir ivme ile hareket etmeyi amaçlayan, çalışanlarına ilham veren, şirket içi koordinasyonu güçlü ve sektöründeki diğer şirketlere önderlik etmeyi hedefleyen örnek bir Genç Başarı şirketi olmaktır. MİSYONUMUZ; tüketicilerin doğaya verdiği zararı en aza indirmekle birlikte, alan tasarrufu sağlayan çift hazneli bir termos üretmektir. Sosyal sorumluluklarının bilincinde ve yenilikçi fikirleriyle sorunlara pratik çözümler üretebilen, müşterileriyle olumlu iletişim kuran Genç Başarı şirketi olabilmektir.” Şu anda Flux şirketinin 42 hissedarı bulunmakta. Hisse senedi satarak ilk sermayelerini elde eden Flux çalışanları, şimdiye dek iş dünyasından birçok kademede isimle bir araya gelerek ürünleri için destek aradılar, karşılaştıkları çeşitli sorunlara çözümler ürettiler. Flux’ın görüştüğü başlıca firmalar şu şekilde:

Son olarak, Genç Başarı Kulübü öğrencilerimiz, İstanbul Robert Kolej’inde düzenlenen ve Robert Kolej’in yanısıra, İzmir Amerikan Koleji, Üsküdar Amerikan Koleji, Enka Lisesi, Şişli Terakki Lisesi, İstanbul Musevi Lisesi gibi Türkiye’nin önde gelen liselerinden öğencilerin katıldığı Remixopolis İnovasyon Yarışmasında aldıkları birincilikle bizleri gururlandırdılar… 18-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Robert Kolej’de Remixopolis Girişimcilik kampında İntel, Sek, Acıbadem ve TEB kendi şirket sorunlarına çözümler aradılar. Öğrenciler bu süreçte komitelerinde birbirinden yaratıcı fikirler ve kampanyalar hazırladılar, İngilizce ve teknoloji kullanım yetilerini sunumlarında jürilerle paylaştılar, aynı zamanda iş dünyasından birçok girişimci isimle birlikte workshoplara katıldılar. Yeni arkadaşlıklar edindiler ve iş dünyasına erken bir adım attılar. Tüm bu sürecin sonunda, Hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Irmak Çavun ve Selin Türkücüoğlu’nun grubu “INTEL Birincisi” olarak Intel CEO’su Burak Aydın imzalı Başarı Sertifikaları ve Galileo icat kiti kazandılar. Yine Hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Sera Kutluözen ve 9. sınıf öğrencilerimizden Candan Tümer’in grubu ise “SEK Birincisi” olarak başarılarıyla bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerimizi özverili çalışmalarından ve TED Bursa Koleji’ni başarıyla temsillerinden dolayı kutluyoruz.