10.05.2016

TED Bursa Ulusal Forumu (TBUF 2016)

Bu yıl 7.si düzenlenen ve Türkiye’nin seçkin okullarının katılımda bulunduğu TED Bursa Koleji Ulusal Forumu 6-8 Mayıs tarihleri arasında okulumuzda gerçekleşti. 20 okuldan 122 misafir öğrencinin delege, gazeteci, komite başkanı gibi görevlerle katılımıyla okulumuzda gerçekleşen TED Bursa Koleji Ulusal Forumu’nun açılış töreni 6 Mayıs Cuma günü Dilek Özcan Oditoryumu’nda yapıldı. Forumun açılış töreni TED Bursa Koleji Lise Müdürü Sayın Sami SARIOĞLU’ nun konuşmasıyla başladı. Sayın SARIOĞLU, misafir okulların öğrenci ve öğretmenlerine TED Bursa Kolejine gedikleri için teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı.

Sayın Sami SARIOĞLU, konuşmasında “Öğrencilerimizin ülke ve dünya sorunlarına karşı araştıran, sorgulayan yeniliklere açık, kültürel değerlere karşı bilinçli olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca eğitimde sorunun değil çözümün bir parçası haline gelen gençler yetiştirmek hepimizin görevidir.” dedi. “Bununla birlikte öncü, yenilikçi olma misyonunu ve vizyonunu taşıyan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getireceğinden eminim. Yapılan bu çalıştayın verimli geçmesini temenni ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamlayan SARIOĞLU, emeği geçen herkese teşekkür etti.

TED Bursa Koleji Lise Müdürü Sayın Sami SARIOĞLU’ nun konuşmasının ardından forum konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Enerji ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Dr. Umut EKMEKÇİ sahneye davet edildi. EKMEKÇİ, konuşmasının temelini gelecek nesillerin kariyer ve hayat planlamasında “inovatif ve proaktif” olabilmek üzerine kurdu. Günümüz gençlerinin arasında inovatif düşünerek farklılaşma; proaktif olarak da ön görü sahibi olabilmenin onları bir adım daha önde kılacağını belirtti. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmek ve hatta adından söz ettirebilmek için bu iki terimin önemli olduğunu belirtirken sadece teoride kalmaması pratik hayatta da kullanılabilmesi gerekliliğini vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin oryantasyon çalışmalarıyla birlikte TED Bursa Ulusal Forumu büyük bir coşkuyla başladı.

Üç gün süren forumda lise öğrencileri; güvenlik, çevre, dış işleri, sivil hak ve özgürlükler, eğitim, kültür, insan hakları, nüfus ve kalkınma, ekonomi olmak üzere dokuz komite konusu üzerinde akademik çalışma yaptılar. Komitelerde tartışıp ürettikleri çözümleri genel kurula sunmak için hazırlıklarını tamamladılar. 8 Mayıs Pazar günü konferans salonunda gerçekleşen genel kurul oturumlarında komitelerin karar taslakları tek tek ele alındı, tartışılarak oylandı. Her komite, kendi ürettiği tasarının kabul edilmesi için olağanüstü çaba sarf etti. Her komite kendi konusu için gerekli taslakları hazırlarken akademik bilgi, beceri ve birikimlerini ortaya koydular. Katılımcı tüm öğrenciler, güncel konularla ve sorunlarla ilgili, takım ruhuyla çalışarak, somut kanıtlarla ortaya bir tez çıkarabilme ve tezini forum topluluğunun önünde saygı çerçevesinde sunabildiklerini gösterdiler.

TED Bursa Koleji olarak böyle keyifli ve nitelikli bir forumu daha gerçekleştirmenin gururuyla emeği geçen katılımcı okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.