06.05.2016

Cern Gezisi

Okulumuz lise öğrencileri 26-30 Nisan 2016 tarihlerinde Fransa – İsviçre (CERN)’ de gerçekleştirilen bilim ve kültür gezisine katılmışlardır. 5 gün süren bu keyifli ve eğitici organizasyonda öğrencilerimiz, önce Fransa’nın önemli tarihi ve turistik mekânları olan Eiffel Kulesi, Louvre Müzesi, Champs Elysees Bulvarı, Sacre Coeur Bazilikası ve Disneyland’ı gezmişlerdir. Gezinin ikinci kısmı olan İsviçre’de ise öğrencilerimiz tam gün boyunca Cenevre’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcı laboratuvarı CERN’i ziyaret etmişlerdir. CERN’de öğrencilerimiz Microcosm sergisini ve Globe’u gezmiş ardından bilim insanlarının CERN’de yapılan çalışmalar hakkındaki sunumunu izlemişlerdir. Dünyaca ünlü Atlas deneyinin kontrol odasında bilim insanlarının çalışmalarına tanıklık etmişler ve evrenin oluşumu ile ilgili sinevizyon gösterimine katılmışlardır. Gezinin son gününde ise öğrencilerimiz Cenevre şehrinin önemli yerlerini ve Doğa Tarihi Müzesini gezme fırsatı bulmuşlardır.