04.04.2016

2016 LYS Başvuru İşlemleri Duyurusu

2016 ÖSYS Kılavuzu’nda belirtildiği üzere, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabileceklerdir. LYS’lere başvurular 01-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (ais.osym.gov.tr) ÖSYM şifresi ile veya Başvuru Merkezlerinden yapılabilmektedir. LYS başvurularını okulumuz Başvuru Merkezi aracılığıyla yapacak olan öğrencilerimizin, aşağıda belirtilen kişisel randevu günü ve saatinde okulda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru sürecinin tamamlanması için; LYS sınav ücretinin (girilmek istenen her bir LYS için 35.-TL) 01-15 Nisan 2016 tarihleri arasında,

• Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
• Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
• Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
• Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
• Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık
veya
• ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/ banka kartı ile yatırılması gerekmektedir.

- Başvuru işlemi esnasında öğrencilerimizin imzası gerektiğinden öğrencilerimiz başvurularını bizzat yapacaklardır.
- Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için öğrencilerimizin aşağıda belirtilen randevu günü ve saatine titizlikle uymaları gerekmektedir.
- Öğrencimizin başvuru randevusu günü ve saati için ilgili Müdür yardımcısına başvurması gerekmektedir.