28.03.2016

1. Sınıflar Kestane Şekerinin Öyküsü ile Tanıştılar

Birinci sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Yaylacık Köyü’ndeki Kardelen Kestane Şekeri’nin üretildiği tesisleri gezdi. Firmada görevli gıda mühendisinin eşlik ederek bilgilendirme yaptığı gezide, fabrikada kullanılan üretim teknolojilerine hayran kalan öğrenciler, tesislere hijyen kuralarına uyum açısından tam not verdi. Kestanenin ham halinden şeker haline getirilişine kadarki safhaları gören öğrenciler, ilk kez ziyaret ettikleri kestane şekeri fabrikasına hayran kaldılar. Damaklarında unutulmaz lezzet bırakan kestane şekerinin kolay elde edilmediğini de bu ziyaretlerinde görmüş oldular. Öğrencilerimiz tesisleri kendilerine açarak her konuda bilgilendiren işletme yetkililerine teşekkür ettiler.