24.03.2016

Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü , öğrencilerimizin ve BUSKİ ‘ den gelen eğitmenlerin sunumları ile okulumuzda kutlandı. Öğrencimiz Pelin Coşkun ’un okuduğu “2070’ ten gelen mektup”, susuzluğun hayatı nasıl yok ettiğini anlatarak izleyenleri duygulandırdı. Suyun hayatımızdaki önemini ve su tüketimini azaltmak için yapılması gerekenleri anlatan sunumları ile Umutcan Yahşi ve Zeynep Akdoğan izleyenleri bilgilendirdi. Ayrıca okulumuzda düzenlenen Dünya Su Günü temalı afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri verildi. 1. Olan öğrencimiz Deniz Yavuz’un ödülü, İlköğretim Okul Müdürümüz Sayın Necati Çakır tarafından verilmiştir. BUSKİ’ den gelen eğitmenlerimiz de Bursa’nın dağlarından evimize kadar gelen suyun yolculuk hikayesini bizlerle paylaştı. Ayrıca musluklarımızdan akan suyun, yapılan testler sonucunda temiz ve içilebilir olduğunu vurguladılar. Öğrencilerimizden gelen soruların eğitmenler tarafından cevaplanmasıyla etkinliğimiz sona ermiştir.