22.03.2016

Bir Destandır Çanakkale

TED Bursa Koleji Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü” nedeniyle okulumuz oditoryumunda “Bir Destandır Çanakkale” isimli töreni gerçekleştirdi. Koro ve tiyatro oyununun iç içe geçtiği uzun soluklu törende TED öğrencilerinin Çanakkale şehitliğini gezerken yaşadıkları sahneye aktarıldı. Töreni izleyen öğrenci, öğretmen ve velilerimiz; bütün imkânsızlıklara ve bütün yokluklara rağmen en çetin şartlara göğüs geren şehit ve gazilerimizi bir kere daha gönülden anmış oldular. Okulumuzun Türkçe bölümü tarafından hazırlanan günün anlam ve önemini belirten kartlar, törenin sonunda tüm okula dağıtılmış olup, büyük beğeni almıştır. Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’ni ve vatanımızın uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden aziz şehitlerimizi unutmayacağız!