10.03.2016

2. Sınıflar “Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi”nde

2. sınıf öğrencileri olarak 19.02.2016 “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezine” bir gezi düzenledik.

Bilim Merkezi öğrencilerimizde;
• Bilimsel farkındalık yaratma,
• Bilimin günlük hayattaki kullanım alanlarını gösterme,
• Öğrencilerimize bilimi sevdirme, onları bilim insanı ve kâşif olma yolunda cesaretlendirme konusunda farkındalık sağlamıştır.

Bu gezimizde hem eğlendik hem öğrendik. Bizim için kurulan deney istasyonlarında “Bir hava hortumunun nasıl oluştuğunu, bir su hortumunun nasıl oluştuğunu, çizgi filmlerin nasıl yapıldığını öğrendik. Hız deneylerini hem şaşırarak hem de keyif alarak öğrendik. Ayrıca bizler için hazırlanan planetaryumda öğrencilerimiz sınıf düzeylerine uygun olarak “Dünya’nın hareketleri, Ay’ın hareketleri ve yıldızlar/ Güneş sistemi” hakkında bilgiler verildi. Deney istasyonlarındaki keşfimizin ardından “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şovu”nu izledik. Gösteride hava ve hava basıncıyla ilgili bilimsel gerçekler öğrenci düzeyine uygun olarak dramatize edilmesi öğrencilerimizin gösteriye aktif katılımını sağladı. Son olarak öğrencilerimiz “Mars Bölümünü” gezerek Mars hakkında keyifle bilgiler öğrendiler.