08.03.2016

World Math Day

Okulumuzda lise öğrencileri ile beraber Dünya Matematik Günü coşkuyla kutlandı. Bu günü gerçekleştirmekteki esas amacımız ; genelde öğrencilerin sevmekte zorlandığı matematik dersine olan algıyı kırıp, kendilerinin de içinde bulunmasıyla matematiği daha yapılabilir bir ders olarak benimsemelerini sağlamak ve matematiğin eğlenceli yanlarını öğrencilere göstermekti. Bu amaçla öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Kara Show ile başlayan eğlenceli ve komik bir tiyatromuz yer aldı. Bu gösteride öğrencilerimiz hazırladıkları videolarla onların gözlerinden matematik öğretmenlerinin derslerde kullandıkları cümlelerle dolu güzel bir video hazırladı. Bunun yanında yine öğrencilerimizin yazıp söylediği dünyanın en zor matematik sorusunu çözen öğrencilerin olduğu Math Song videosu, Rap matematik şarkımız vardı. Hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından Matematik Bilim tarihini de öğrencilere öğretmek adına hazırlanan uygulamalı ve teorikçi matematikçiler arasında gerçekleşen münazara tadındaki hazırlanan videonun sonunda öğrencilerimiz matematiğin teorikçi ve uygulamacılarla beraber bir bütün olup ayrılamayacağı sonucuna vardılar. Bunların yanı sıra öğrencilerimize e sayısının sunumu yapılıp her hangi bir ölçü aleti kullanmadan e sayısına en yakın ( 2 m 71 cm) sonucu bulana bir ödülümüz oldu. 10 B sınıfı öğrencileri tarafından günün özeti niteliğinde bir video hazırlandı. Ayrıca cup cake yarışma birincimiz ve Satranç turnuvası birincimize de ödülleri verildikten sonra öğrencimizin sunumuyla emeği geçen her öğrenciye teşekkürlerimiz sunarak kapanışı gerçekleştirildi.