05.03.2016

Dünya Matematik Günü

Bu yıl okulumuz ortaokulunda dünya matematik günü coşkuyla kutlandı. Matematiğin doğada, vücudumuzda, gökyüzünde, günlük hayatımızda , sanatta, müzikte, kısacası her yerde olduğundan yola çıktık ve öğrencilerimizle bu konuda bir sunum izledik. Sonrasında matematik Scrable ve tombala oyunlarını oynadık. Yarışmalar ve ödüllerin bol olduğu kutlamada öğrenciler günlük hayatımızda matematik konulu video çekimi, matematik karikatürleri, matematik pastası, matematik scrable ve tombala oyunlarında kıyasıya yarıştılar.

5.Sınıflar arası düzenlenen Video yarışmasında derece alan öğrenciler şu şekilde

1. Nehir Koç
2. Gül Şener
3. Açelya Bazan

Tüm ortaokul çapında düzenlenen Karikatür yarışmasında derece alan öğrenciler şu şekilde

1. İlke Öztürk
2. Buse KOCAEFE
3. Yiğit YILMAZ

Tüm ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Matematik Pasta yarışmasında derece alan öğrenciler ise şu şekilde

1. Zeynep Koç
2. Melih Şengül
3. Ceylin SAKİN

Bu yıl 6. Ve 8. Sınıf öğrencileri spor salonunda bir araya gelerek karekök sembolünü oluşturdular. Ayrıca bu sene ilk defa anaokulu öğrencileri ile birlikte matematik etkinlikleri tasarlandı ve 6 yaş grubu öğrencilerine simetri konusu anlatılarak oyunlar oynatıldı.6 yaş grubu öğrencileri ile matematik üzerine yapılan röportaj ise tüm ortaokul öğrencileri tarafından keyifle izlendi. Matematik günü kutlamaları öğrencilerin matematik dersine karşı olumlu tutum geliştirmelerinde oldukça etkili olmaktadır. Bu gün vesilesiyle tüm ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri eğlenceli vakit geçirerek matematik günü coşkusunu paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.