15.02.2016

IB Haftası

TED Bursa Koleji ülkesine ve yaşadığı topluma karşı sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olan bir kurumdur. Uluslararası Bakalorya Diploma Programı, okulumuzda 2006 yılından itibaren uygulanmaktadır. Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz “IB Diploma Programı”na aday öğrencilerimizdir. Bu gruptaki öğrencilerimizin “IB Diploma Programı”nı daha iyi tanıyabilmelerini, IB derslerini yaşayarak öğrenmelerini ve gelecekte kendilerini ne gibi çalışmaların beklediğini görmeleri amacıyla IB Haftası düzenlenmiştir. “IB Haftası”nın ana teması, eleştirel düşünme olarak belirlenmiş ve yapılacak etkinlikler eleştirel düşünme basamaklarını vurgulayacak şekilde planlanmıştır. “IB Haftası”nın açılış programı Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyelerinden Dr. Armağan ATEŞKAN’ın katılımıyla bugün gerçekleştirilmiştir. Sayın ATEŞKAN değerli vaktini bizlere ayırarak, açılış programımızda eleştirel düşünme becerileri hakkında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sunum yapmıştır. ATEŞKAN sunumunda 2009-2013 yılları arasında Türkiyedeki IB mezunlarının ve non-IB mezunlarının üniversitedeki akademik başarılarını yaptığı araştırmanın verilerine dayanarak paylaşmıştır. Bilimsel bir çalışmanın sonucu olarak IB Diploma Programı mezunu öğrencilerin üç katı oranla non-IB mezunu olan öğrencilere göre üniversite eğitimlerini tam zamanında bitirdiklerini görmek bizleri de oldukça mutlu etmiştir. Dr. Armağan ATEŞKAN’ın sunumu sonrasında 11.sınıf IB öğrencilerimiz kendisiyle bir röportaj yapmış, IB diploma programında eleştirel düşünmenin önemi ve IB haftası ile ilgili görüşlerini sormuşlardır. IB Haftası bu hafta boyunca 19 Şubat Cuma gününe kadar öğrencilerimizin çeşitli etkinliklere katılmasıyla devam edecektir.