14.12.2015

15.15-15.30
15.30-17.00
Çalışma İçeriği

Çalışmalar aktif olarak katılımcılarla birlikte Orff yaklaşımı ile yürütülen çeşitli müzik ve hareket eğitimi uygulamalarını içerir. Orff yaklaşımının yapısı gereği disiplinler arası ve çoklu disiplinli çalışmalara uyarlanabilir şarkı öğretimi, yaratıcı hareket ve dans çalışmaları, ritmik oyunlar ve ritm çalışmaları, ezgili ve vurmalı çalgıların kullanıldığı doğaçlama ve seslendirme çalışmaları ile grup üyeleri derslerinde öğrencileriyle uygulayabilecekleri etkinlikleri deneyimlemiş olmakla kalmayıp bireysel ve grup çalışmaları ile yaratıcı çalışmalar içerisinde bulunarak Orff yaklaşımını kendi öğretmenlik anlayışlarıyla buluşturma şansı yakalayacaklar. Çalışmalarda iki eğitmen tarafından planlanan ve uygulanan farklı pek çok etkinliği deneyimlemenin yanı sıra iki farklı eğitmenin bu yaklaşımı nasıl yorumladıklarını da gözlemleme fırsatı bulacaklar. Katılımcılar müzik ile doğrudan ilişkisi olsun olmasın her eğitmenin Orff yaklaşımını uygulayabileceğini fark edecekler. Çalışmalar sırasında yapılan etkinlikleri içeren ders notları ve şarkı notaları katılımcılara verilecektir. Workshop sonunda katılımcılara Orff Eğitimi Katılımcı Belgesi de verilecektir. Çalışmalara rahat kıyafet ve ayakkabı ile katılması çalışmadaki uygulamaların çeşitliliği açısından gereklilik taşımaktadır.

* Orff Yaklaşımı, Orff-Schulwerk ve Carl Orff hakkında detaylı bilgi edinmek için Orff Eğitim ve Danışmanlık Merkezinin resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. http://www.orffmerkezi.org/orf_01orffnedir.htm

Başvuru Formu

Kayıtlarımız kapatılmıştır, ilginiz için teşekkür ederiz.