08.12.2015

IB Bilgi Okuryazarlığı Kitabı Çalıştayı

05 Aralık 2015 tarihinde, Okul Kütüphanecileri Derneği IB Okul Kütüphanecileri Çalışma Grubunun düzenlediği “IB Bilgi Okuryazarlığı Kitabı Çalıştayı” Marmara Eğitim Kurumları’nda başarıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm kurumlara, PYP koordinatörlerimize, Türkçe öğretmenlerimize, akademisyenlere, ve kütüphane öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Katılımcılar IB Diploma Programına dahil olan ve aday okullar için seviyelere göre ortak bir bilgi okuryazarlığı kitabı hazırlamak amacıyla okullarda uygulanan planları ve uygulama örneklerini paylaştılar. PYP, MYP, DP gruplarına ayrılıp öğrencilere bilgi okuryazarlığı ve araştırma becerilerini nasıl kazandırabileceklerini tartıştılar.  Anaokulundan başlayıp 12. Sınıf sonuna kadar seviyelere göre ayrı ayrı ortak konu, kazanımlar ve uygulama örneklerini, yıllık planlarını belirlediler.