18.11.2015

Okulumuz Depremde Ne Yapacağını Biliyor

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi’nin okulumuzda gerçekleştirdiği deprem tatbikatı, başarıyla tamamlandı. Tatbikat öncesi, Arama Kurtarma Ekibi tüm sınıflara girerek, öğrencilere deprem anında alınması gereken önlemler ve tatbikatta yapılacaklar hakkında bilgiler verdi. Tatbikatın başlangıç anında, dersliklerde bulunan öğrencilerimiz, çalan sirenle deprem anında uygulanması gereken pozisyonu aldılar. Deprem sarsıntısının bittiğini ifade eden, sirenin durmasıyla öğrenciler, öğretmenler eşliğinde, koşmadan, ama hızlı adımlarla toplanma alanına yöneldiler. Bu başarılı ve etkili tatbikat için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri’ne teşekkür eden okulumuz yönetimi, deprem anında nelerin yapılması gerektiğinin öğrencilerimiz tarafından çok iyi bir biçimde kavrandığını da ifade etti.