10.11.2015

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Okulumuzda Mustafa Kemal Atatürk hasretle anıldı.

Okulumuz, öğretmen ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende okulun her kademesindeki öğrenciler yaptıkları etkileyici sunumlarıyla Atatürk’e olan hasret ve bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular.

Günün anlam ve önemine dair konuşmasında derin vurgularda bulunan Lise Müdürümüz Sami SARIOĞLU, bugün Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu M. Kemal ’ün ölümünün 77. yılında O’na duyulan özlemin her zamankinden daha fazla olduğunu dile getirdi. Atatürk’ün yalnızca başarılı bir komutan olmadığını aynı zamanda başarılı bir siyasetçi ve devlet adamı olduğunu özellikle vurgulayarak, M. Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini evrimleşmeye ve ilerlemeye açık bir nitelikte attığına dikkat çekti. Bu doğrultuda, hedeflerimizi bilimsel ve teknolojik gelişim olarak koymuş bir kurucuyu, yılda 3-4 defa sadece törensel kalıplarla ve içi boş duygularla anmanın, onun “evrimleşme” olgusu ile temellerini attığı eserleri dogmatik esaslar haline getirmeye çalışmanın O’na en büyük ihanet olduğunu ifade etti. Atatürk’ün 57 yıllık hayatını bugün doğru anlamaya ve yorumlamaya ihtiyacımız olduğunu belirterek çağdaş yaşama geçiş noktasında ortaya koyduğu lider profilini her zaman kendimize örnek almamız gerektiğini söyleyen Sarıoğlu, Atatürk’ün modern eğitime verdiği önemi de vurgulayarak TED ailesinin bu misyonu en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçladığını belirtti. Sarıoğlu, salondaki katılımcıların dikkatle takip ettiği konuşmasını, kültürel bağımsızlığımızın temellerini güçlendirmek amacıyla Türk Tarih ve Türk Dil Kurumlarını kuran Atatürk’ün, bilim odaklı modern eğitimin temellerini atma konusundaki başarısından bahsederek sürdürdü. Sarıoğlu, Atatürk’ün bu konudaki en önemli çalışmalarından birinin de Türk Eğitim Derneği’ni kurması olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi.

İlkokul öğrencilerimizin sunduğu koro çalışmasıyla süren program anaokulu öğrencilerimizin Atatürk temalı görsel sunumları ve lise öğrencilerimizin “Dönemlerle Mustafa Kemal” şiir sunumlarıyla sürdürüldü. Tören sonundaki lazer ışıklı görsel sunum eşliğinde sunulan şiir ve koreografilerle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı sonlandırıldı.