03.11.2015

Liderlerin Övdüğü Liderlik Okulu Young Guru Academy Tanıtımı

YGA; 2000 yılında Türkiye’de kurulan uluslararası bir Liderlik Okulu, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. YGA (Young Guru Academy) tanımını kısaca şöyle yapmaktadır: YGA, günü kurtarmak için balık vermez, Bir kişiyi kurtarmak için balık tutmayı da öğretmez, Geleceği kurtarmak için balık endüstrisinde devrim yaratacak liderler yetiştirir.

YGA temsilcileri Feyza Fulden Küçük ve Deniz Tellioğlu okulumuzda YGA sunumu gerçekleştirdiler ve Lise öğrencilerimize Türkiye ve Dünya çapında lider yetiştirmeyi amaçlayan kuruluş hakkında bilgi verdiler. İlklere imza atan liderleri yetiştiren YGA Liderlik Okulu’na, her yıl 200 üniversiteden 50 binin üzerinde üniversite öğrencisi başvuruyor. Seçilen 4 bin kişinin Güler Sabancı, Muhtar Kent, Hüsnü Özyeğin, Cem Kozlu gibi değerli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı YGA Zirvesi’ne katılıyorlar. Zirve sonrası da 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişinin YGA Liderlik Okulu’na kabul ediliyorlar

YGA’lılar liderlik kabiliyetlerini, YGA Atölyelerinde geleceğin liderlerini yetiştirirken geliştiriyorlar ve 5 bin saatin üzerinde gönüllü çalışıyorlar. Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Bill Drayton YGA’yı şöyle anlatıyor: “Dünyanın farklı ülkelerinde pek çok liderlik programına katıldım, hayatımda ilk defa gençlerin birlikte tartışıp birlikte karar verip birlikte hayata geçirdikleri böyle özgün bir program görüyorum, beni çok etkiledi.”

Sunumun sonunda verdikleri bilgiler için teşekkürlerini ileten Lise Müdürümüz Sami Sarıoğlu, liderliğin öğrenilebildiğini ve YGA’nın bir liderlik okulu olarak öğrencilerine çok büyük katkıda bulanacağını bildiğini belirtti. TED Bursa Koleji olarak birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Sami Sarıoğlu, gençlerin özgüvenli, takım çalışmasına yatkın tam birer lider olarak yetişmelerini desteklediğini iletti. Geleceğe egosunu ön planda tutmayan, başarılı liderler yetiştirmeyi amaçladığını ve YGA’nın bu konuda katılması gereken bir program olduğunu söyledi.