30.10.2015

Işıklar Askeri Hava Lisesi ile Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyet’in 92. kuruluş yılının heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşayan okulumuz, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan orkestranın da katılımıyla muhteşem bir Bayram Töreni gerçekleştirdi. Saygı duruşu ile başlayan törende Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin Orkestrası eşliğinde söylenen İstiklal Marşı, öğrencilerin, velilerin ve diğer katılımcıların gür sesi ile tüm salonda yankılandı. Programın başlangıcında açılış konuşmasını yapan Kurumları Müdürümüz Necati Çakır, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in yine Atatürk’ün kurduğu okulunda kutlanmasının anlamını ve duyduğu heyecanı belirtti. Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Çakır, gelecek nesillerin bu değerimize sahip çıkacağını bildiğini de belirtti. Necati Çakır, Işıklar Askeri Hava Lisesi’ne bir teşekkür plaketi vererek katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Daha sonraki programda yer alan okulumuz Öğrenci Korosu, Işıklar Askeri Hava Lisesi ve TED Bursa Koleji Orkestraları eşliğinde söyledikleri marşlarla tüm katılımcılara Cumhuriyet Bayramı heyecanını yaşattılar. Sonrasında gerçekleşen İlkokul öğrencilerinin dansları görülmeye değerdi. Liseli öğrencilerin Cumhuriyet Kuruluşu ile ilgili sahneye koydukları koreografi tüm katılımcıları duygulandırdı ve çok büyük alkış aldı. Ve son olarak öğrencilerin birlikte sergiledikleri ve tüm katılımcıların ayakta alkışladıkları Türk Bayrağı ve Atatürk konulu çalışma, kutlamalara coşku kattı.