30.10.2015

Akıl Oyunları Turnuvası - ABC Bağlama

Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz akıl oyunları turnuvasında bu sene seçtiğimiz oyunumuz ABC Bağlama idi. Önce matematik derslerinde öğrencilerimize ABC bağlama oyununu öğreterek onları bu oyunla tanıştırdık. ABC bağlama oyununun temelinde aralarında noktalı yollar bulunan aynı harfler arasında bağlantı yolları çizmek , bunu yaparken yolları diğer harflerin yollarıyla kesiştirmemek ve boşta nokta bırakmamaktı. Oyunun değişik versiyonlarını daha önce oynamış olan öğrencilerimiz oyunun mantığını çözmekte zorlanmadılar. Sevdikleri ve keyif aldıkları bir oyunu oynarken yarışmanın keyfine vardılar. Yarışmada en önemli ölçüt süreydi. En hızlı çözen galibiyet kazanır. 5. ve 6. Sınıflar kendi aralarında yarışırken 7. ve 8.Sınıflar kendi aralarında kıyasıya yarıştılar. Katılımın yoğun olduğu turnuvada ön elemeyi yalnızca 16 öğrenci geçebildi.8 öğrenci yarı finalde 4 öğrenci ise finalde yarışarak turnuva 1. , 2. ve 3. leri belirlendi.

5. ve 6. Sınıfların ilk üç derecesi;
1.Ata Birmeç 6-B
2.İpek Coşkun 5-B
3.Busenaz Tınaz 5-A

7. ve 8. Sınıfların ilk üç derecesi ise şu şekilde oldu. 1.Aslı Küçükkayalar 8-B
2.Işıl Kocagil 8-A
3.Doğa Sezgin 8-A

Öğrencilerimizin ilgisine ,öğretmen arkadaşlarımızın desteğine teşekkür ediyor bir sonraki turnuvada görüşmek üzere diyoruz.