09.10.2015

Servis Güvenliği

Sayın Veli,
Okulumuzun vermiş olduğu hizmetler dahilinde hepimiz için çok büyük önem taşıyan servis hizmetimiz, öğrencilerimizin güvenliği açısından bazı kurallar içermektedir. Bu kurallarla ilgili 01.10.2015 tarihinde gerekli bilgileri velilerimizle paylaşmıştık. Ancak son günlerde okulumuzun da içinde bulunduğu yerleşke bölgesinde yaşanan trafik yoğunluğu ile öğretmelerimizin ve öğrencilerimizin derse zamanında başlayamaması bizleri TED Ailesi olarak bir takım önlemleri alma gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

1. Servis kullandığı halde okulumuza gelerek öğrencimizi almak ya da alınmasını sağlamak isteyen velilerimiz, bu isteğini dilekçe yazarak, servis@tedbursa.k12.tr adresine e-mail göndererek ya da 5492110 numaralı faxa fax çekerek en geç 16.00’ya kadar okula iletmelidirler. Talep alındıktan sonra Öğrenci İşleri Birimimiz sizi, okulumuzda kayıtlı olan telefonunuzdan arayarak isteğinizi teyit edecektir. Bu işlem gerçekleştikten sonra yazılı belgeniz okulumuz onayı ile birlikte güvenliğe ve servis görevlilerimize iletilecektir.
2. Bir başka adrese gitmek için servis aracında değişikliğin yapılabilmesi, ancak o serviste boş yer varsa mümkün olabilir. Bu değişiklik bildirimi aynı gün içinde en geç saat 15.30’a kadar yazılı olarak Öğrenci İşleri Birimine yapılmalıdır.
3. Servis kullanan öğrencilerimizin velileri, Okul İdaresi’ne veya Öğrenci İşleri Birimi’ne bildirmeden son dakikada gelip öğrencilerini kesinlikle almamalıdırlar.
4. Servis gecikmelerinin yaşanmaması için öğrencilerimizin alındıkları noktalara, servis saatinden 5 (beş) dakika önce gelmeleri gerekmektedir. Servis noktasına gelmekte geciken öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için bekleme yapılmayacaktır.
5. Öğrencilerimiz kaldırımda aracın duracağı yerden güvenli bir mesafede (3-5 adım geride) beklemelidirler. Aynı noktadan birden fazla öğrenci araca binecekse düzgün bir sıra halinde beklemeli ve araca biner binmez emniyet kemerlerini takmalıdırlar.
6. Anaokulu ve ilkokul (1-4.sınıf) öğrencilerinin servisten inişi sırasında velilerimiz tarafından karşılanması gerekmektedir. Eğer öğrencimiz araçtan teslim alınamayacaksa bunu yetkililere yazılı olarak bildirmek, servis görevlisinin hazırlığı açısından önem taşımaktadır.
7. Öğrencilerimizi kendileri alan velilerimiz, araçlarını misafir otoparkına almalı veya okulun dışındaki yol boyunca -sadece çıkış istikametinde sağ tarafa park ederek- bekleme yapmalıdır.
8. Servis otoparkını çevreleyen ulaşım yolu saat 16.30’dan itibaren kapatılmakta olup, servislerin öğrencileri alıp alandan ayrılmalarından sonra ulaşım yolları açılmaktadır.
9. Sabah öğrencilerimizi kendi getiren velilerimiz muhakkak saat 08.30’dan önce ulaşım yollarını kullanarak çocukları güvenlik kulübesinin önünde bırakmaları gerekmektedir. Servis araçlarının öğrencileri indirdikleri alandan okula doğru geçiş yaptıkları yaya geçiş noktasında, velilerimizin çok dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları çok önem taşımaktadır.
10. Öğrencileri araçtan indirdikten sonra velilerimizin fazla zaman geçirmeden dikkatli ve seri davranmaları gerekmektedir.

Öğrencilerimizin güvenliği için oluşturduğumuz bu prosedür kapsamında göstereceğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.