02.10.2015

Üniversite Tanıtım Günü

Lisemizin geleneksel “Üniversite Tanıtım Günü” etkinliğinin 4. sü 1 Ekim Perşembe günü Lise Oditoryumunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Sn. Sami SARIOĞLU, öğrencilerin kariyerlerini planlama süreçlerinde dikkat etmeleri gerekenler konusunda önemli önerilerde bulundu. Öğrencilere gitmeyi düşündükleri üniversitelerin öğretim kadroları, uluslararası çalışmaları, burs olanakları, yerleşkesinin sağladığı sosyal ortamı, yurt dışı eğitim ve bilimsel olanakları gibi özelliklerinin özenle incelenmesi gereğini vurgulayan Sn. Sami SARIOĞLU başarılı bir kariyer planlama sürecinin tüm bu özeliklerin bileşkesi olduğunu belirtti. TED Bursa Koleji olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerinin ilk 1000 de 36 derece yapmalarının önemli bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Lise bünyesinde oluşturulan Üniversite Destek Programının (ÜDEP)başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen SARIOĞLU, üniversite hazırlığı için gerekli olan eğitim birikimini yıllarca başarı ile öğrencilerine ulaştıran 87 yıllık TED geleneğinden aldığımız güçle hem uluslararası diploma alanında hem de üniversite giriş sınavlarında başarılarını her zaman bir üst hedeflerle taşıyarak çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti. Üniversite Tanıtım Günü birçok devlet ve vakıf üniversitesinin katılımı ile gerçekleştirilirken, lisemizin tüm öğrencileri bu etkinliğe katıldılar. Üniversiteler kendi tanıtımlarının yanı sıra “Geleceğin Meslekleri” hakkında bilgilendirme yaptılar. Özellikle öğrencilerin kariyer yolculuklarında farklı üniversite ve mesleklere ilişkin bilgi almaları vizyonlarının gelişimi açısından onlara büyük katkılar sağladı. Lisesi Müdürümüz Sn. Sami SARIOĞLU, katılımcı olan üniversitelere, öğrencileri bilgilendirdikleri ve üniversite atmosferini okullarına taşıdıkları için teşekkürlerini sundu.