24.07.2015

TED Koleji ve Amerika Üniversiteleri buluşması yurtdışı eğitimine yön verecek…

Aralarında TED Bursa Koleji dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki okullardan gelen yurtdışı eğitim danışmanları, Amerika’daki üniversiteleri ziyaret etti. Uluslararası CIS (Uluslararası Okullar Birliği) kuruluşunun her yıl düzenlediği ‘’CIS 2015 California” üniversite turunda okulların yurtdışı eğitim danışmanları üniversitelerin yetkilileriyle gerçekleşen toplantılarda bir araya gelerek, gelecekte burada okumak isteyen öğrenciler için görüşmeleri gerçekleştirdiler. Türkiye’de yurt dışı eğitim danışmanlığının önemini bir kez daha vurgulayan TED Bursa Koleji yurt dışı eğitim danışmanı Gülsün SAVAŞ, dünya çapındaki üniversitelerin programlarını detaylı bir biçimde öğrenmek ve öğrencilerin gelecekteki eğitimleri için karar alabilmek için en etkili yolun bu ziyaretlerle gerçekleştiğini belirtti. Aralarında Stanford University, UC Berkeley, University of Southern California, UCLA, Santa Clara Üniversitesi’nin de bulunduğu toplam 23 üniversite yetkilileriyle görüşülüp, TED Bursa Koleji’nin uluslararası alanda da tanıtımının arttırıldığı belirtildi.