23.06.2015

Dalyan Arazi Eğitimi Gezisi 2015

Bilkent Üniversitesi Eğitim Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve yüksek lisans son sınıf öğrencilerinin yardımlarıyla yürütülen program bu yıl Özel Bilkent Lisesi ve TED Bursa Koleji’nin katılımıyla gerçekleşmiştir. Okulumuz 10-IB öğrencileri arasından 6 kişinin katılımıyla tamamlanan programın içeriği aşağıdaki gibidir.

Bu program ile başka okullardan gelen IB öğrencileri, hem birlikte çalışma fırsatı bulmuş hem de Biyoloji arazi çalışması ve analiz yapmayı öğrenmiştir.

- Dalyan Nehri Çalışması ve Analizi
- Su kalitesi ölçümü
- Mavi Yengeç Popülasyon Çalışması
- Kuş Gözlemi
- Su kaplumbağası (Caretta caretta) gözlemi ve kafes taşıma
- Saklıkent Kanyonu jeolojik ve tarihi gezisi
- Şehir anketi

Öğrencilerimizden görüşler;
Eğitici ve öğretici bir haftaydı. Başta bir yengece dokunma fikri garip gelse de sonrasında çok eglendiğimizi farketmek, Carettalara dokunabilmek ve az da olsa onlara yardımcı olmak harikaydı. Yaptığımız çalışmaları İngilizce olarak yürütmek ise terminolojiyi öğrenmek açısından önemliydi. Bu fırsatı tanıdığı için başta Bilkent Üniversitesi öğretmenleri olmak üzere, Ted Bursa Koleji yönetimine ve idaresine, bizimle her yerde deneyimlerini paylaşan Biyoloji öğretmenimiz Fulya Kahraman'a ve arkadaşlıklarıyla mutlu olduğumuz Özel Bilkent Lisesi öğrencilerine teşekkür ederiz.