16.06.2015

9. Dönem TED Mezunları

15.05. 2015 Pazartesi akşamı TED 9. dönem mezunları diplomalarını alıp, kep attılar… Okulun kampüsünde düzenlenen törende mezun öğrencilerimiz, ellerinde meşaleleriyle TED’i ve eğitim ışığı olmayı temsil ederek kırmızı halıda yürüdüler ve kendileri için hazırlanmış platformda yerlerini aldılar…. Lise Müdürümüz Sami SARIOĞLU törenin açılış konuşmasını yaparak önce 9. dönem mezunlarımızı kutladı. Mezun öğrencilerde emeği olan tüm öğretmenlere teşekkür ederken TED’li olmanın ayrıcalığına da değinen Sami SARIOĞLU, TED’in genel eğitim felsefesini anlattığı bir anektodla örnekledi: “II. Dünya Savaşı’nda atom bombasıyla büyük can kaybı ve maddi hasar yaşayan Japonlar, daha sonra durum değerlendirmesi yaptıklarında, teknoloji yetersizliğinden dolayı bu bedeli ödediklerine karar vererek yeni bir eğitim politikasına yönelirler. 2000 başarılı öğrencisini değişik bilimsel alanlarda uzmanlaşmak üzere Amerika’ya gönderirler. Bu giden kadrodan 1995’i başarılı olur ve orada kendilerine yapılan cazip tekliflerin hiçbirini kabul etmeyerek ülkelerine dönerler ve bugünkü Japonya’nın temellerini atarlar. İşte TED okulları da bunun benzeri bir bakış açısıyla yabancı dillere hakim olan ve ülke geleceğine katkıda bulunacak gençler eğitmektedir. O nedenle “TED’Lİ OLMAK AYRICALIKTIR’.” diyerek sözlerini bitirdi. Okul Kurucu Temsilcimiz Fehmi Enginalp yaptığı konuşmada dünyada en çok okunan üç öyküden söz etti. Bu öykülerin ortak tarafının dünyayı dolaşmak ve kurduğu hayalleri gerçekleştirmek olan kahramanlarının TED’in eğitim anlayışı ve gençlere vermek istediği bilinçle örtüştüğünü anlattı.. Okul birincimiz Ender ERSEZER yaptığı konuşmada lise eğitimi süresince derslerine giren öğretmenlerini kendilerinde iz bırakan özellikleriyle tek tek sayarak kendisi ve arkadaşları adına teşekkür ettikten sonra TED’den mezun olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını dile getirdi. Okul kurucumuz Rafet Dalgıç’ın TED’in kuruluşuna ait bilgiler vererek, okul birincimiz Ender ERSEZER’e diplomasını ve hediyelerini verdi. Derslerine giren öğretmenleri tarafından bütün mezunlara diplomaları verildikten sonra kürsüye gelen Lise Müdür Yardımcımız Murat AKKUŞ, öğrencileri komutlarıyla yönlendirerek kep atma törenini tamamlamış oldu. Daha sonra velilere ve öğrenciler hazırlanan ikramlarla ağırlanarak kep töreni tamamlanmış oldu.