09.06.2015

Çanakkale Geçilmez Gezilir!

04-05.06.2015 tarihlerinde, yedinci sınıflarımızla düzenlediğimiz Çanakkale gezimiz, öğrencilerimiz adına son derece duygu yüklü geçti. İki günlük gezimizin ilk gününde Aynalı Çarşı’yı Nusret Mayın Gemisi’ni ve Denizcilik Müzesi’ni gezdik. İkinci gün ise Kurtuluş mücadelemizin en önemli sembollerinden biri olan cephelere gittik ve tüm şehitlikleri gezdik. Tur rehberimizin bilgilendirici ve duygusal hikâyelerini dinleyerek adım attığımız her bir karış toprağın değerini hissettik… Öğrencilerimiz tarihin seyrini değiştiren bu topraklarda yaşanan olayları zamanının bilinciyle duyumsadılar. Siperler, çarpışan kurşunlar, silahlar, hastaneler, mecidiye şapkaları, çarıklar, mayınlar, toplar çocuklarımızın küçük yüreklerine saygıyı, hürmeti ve vefa borcunu ekmiştir… Sadece bir değil tam on beş milletin evlatlarının mücadelesi yaşanmıştır, 1915’in sarı, siyah yeşil ve kırmızı günlerinde… “Bu topraklar artık “BARIŞ”ın toprakları olmalıdır!” duygusuyla gelincikleri seyrederken dinlerler: Seyit Onbaşı’nın, Anzak Askeri’nin, Adile Teyze’nin öykülerini… Anılardır ki bir milletin türkülerine nakış nakış işlenmiştir: Hey Onbeşli, Hastane Önünde İncir Ağacı, Huma Kuşu… Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!

ATATÜRK