04.06.2015

Eko –Okullar Yeşil Bayrak Ödül Töreni

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

TED Bursa Koleji olarak 2 senedir yürüttüğümüz “Gürültü Kirliliği” konulu projemiz yapılan denetimler sonucu başarılı bulunmuş ve Yeşil Bayrak  almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar büyük beğeni toplamıştır. Bu sene Eskişehir’de düzenlenen törene okulumuz öğretmenlerinden Eko-Okullar Koordinatör Öğretmeni Mehtap ÇİÇEK katılmıştır.