02.06.2015

Biyoloji Dersi Arazi Çalışması ve Kuş Gözlemi

10. Sınıf IB öğrencilerimiz ile beraber Uluabat gölü kenarında bulunan Eskikarağaç Köyünde düzenlenen 11. Leylek Gözlem Festivaline katıldık. Öğrencilerimiz festival dolayısı ile bölgede bulunan Kuş Gözlem Uzmanlarından Uluabat gölünde bulunan kuş türleri ile ilgili bilgiler aldılar. Ayrıca yetkilerle beraber Kuş Gözlem Kulesine çıkan öğrencilerimiz gölde bulunan kuşları dürbün ve teleskoplar ile görme şansını elde ettiler. Gezinin ikinci kısmında 10. Sınıf IB programının içerisinde yer alan arazi çalışmasını gerçekleştirdiler. Bu çalışma kapsamında öğrencilerimiz belirlenen 1’er m2lik alanlarda karşılaştırmalı bitki sayımı gerçekleştirdiler ve elde ettikleri sonuçları istatistik çalışmalarında kullandılar.