01.06.2015

2. Akıl Oyunları Şampiyonası - Takım İkinciliği

TED Okulları Ortaokullar Arası Benim Gözümden Matematik Yarışması ‘’2. Akıl Oyunları Şampiyonası’’ 30 Mayıs tarihinde TED Ankara Kolejinde gerçekleştirildi. Yarışma ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmeleri amaçlandı. Gün boyu süren yarışma; akıl yürütme ve işlem oyunları, sudoku, kelime oyunları ve mekanik oyunların oynandığı takım yarışmalarından ve ardından düzenlenen bireysel finalden oluştu. TED Okulları arasından 66 takımın kıyasıya yarıştığı şampiyonada takım yarışmasında en çok puanı kazanan 7 takımın yarışmacıları bireysel finallerde yarışmaya hak kazandılar. Okulumuzu Mete Orhun Minbay, Atacan Tuhan, Berk Çelik, Ganime Elif Yavuz, Utku Fedakar, Doğa Sezgin’den oluşan iki takım temsil etti. Mete Orhun Minbay, Atacan Tuhan, Berk Çelik’ten oluşan TED Bursa Özel Ortaokulu takımı ikincilik derecesine hak kazandı. Yarışmada takım sırlamasında TED Ankara Koleji birinci, TED Bursa Koleji ikinci, TED Polatlı Koleji üçüncülük elde etti. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.