13.05.2015

İkinci Yabancı Diller Konferansı

Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen İkinci Yabancı Diller Konferansı, bu yıl 09 Mayıs 2015 tarihinde TED Zonguldak Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eğitimin dinamik yapısı sürekli değişimi ve yenilenmeyi gerektirir. Bu amaçla TED Genel Merkezi İngilizce ve Almanca öğretimi konferanslarını ayrı ayrı düzenlemekteydi. Son yıllarda TED okullarında ikinci yabancı dil eğitiminde artan çeşitlilik nedeniyle bu yıl ilk defa, “2. Yabancı Diller Konferansı” düzenlendi. Bu anlamda bu konferans, Almanca, Fransızca ve İspanyolca öğretmenlerinin mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına yönelik yapıldı. Alanında uzman kişilerin yaptığı sunumların ardından farlı okullardan gelen eğitimcilerde sunumlar gerçekleştirdiler. Fransızca Öğretmenimiz Fahriye ÖZALTINDERE de “ Derslerde oyunun önemi” konulu sunumu ile katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.