22.04.2015

TED Bursa Koleji’nde IB Diploma Sevinci

TED Bursa Koleji olarak, Türkiye’de ilk defa IB ( Uluslararası Bakalorya) programını ‘kasım’ sınavlarına göre uygulamaktan büyük gurur duyuyoruz. Daha önceki uygulamamızda ülkemizde nisan ve haziran aylarında yapılan üniversiteye giriş sınavları ile mayıs dönemi IB sınavları aynı döneme denk gelmekteydi. Bu nedenle okulumuz Kasım 2010 tarihinden itibaren IB programını kasım sınavlarına göre uygulamaya başladı. Öğrencilerimiz IB programına 10.sınıfta başlar ve 12. sınıfın kasım ayında IB sınavlarına girerler ve IB diploması almaya hak kazanırlar. Bu yıl 12.sınıf öğrencilerimiz üçüncü defa Kasım ayındaki IB diploma sınavlarına girdiler. Kasım 2014 dönemi IB sınavları sonuncunda diploma almayı hak eden öğrencilerimizi ülkemize ve dünyaya yararlı dünya vatandaşları olarak kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Uluslararası Bakalorya Programı Diplomaları, okulumuzda düzenlenen ve velilerimizin de katıldığı törenle öğrencilerimize verilmiştir.