10.04.2015

Öğretmenlerimize Eğitimin Yaşamsallaştırılması Konusunda Çok Etkili Bir Konferans

8 Nisan 2015 tarihinde, Okulumuzda gerçekleştirilen ve Uludağ Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Murat ALTUN ile Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih ÇEPNİ tarafından sunulan “Eğitimin Yaşamsallaştırılması” konulu konferans çok büyük bir ilgiyle izlendi. Okulumuz öğretmenleri ile birlikte, çevre okullarımızdan gelen öğretmenlerin de yer aldığı konferansa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Mehmet Korkmazer, Tuncer Bayık ve Seyfi Perçin katıldılar. Öğretmenlerimizin sınıfta ders anlatırken, öğrencilerin konuları içselleştirebilmeleri yaşamdan da örnekler vermeleri gerektiğini belirten konuşmacılar, bu konuda etkili açıklamalar gerçekleştirdiler. Etkili öğretmenin ve öğrenmenin nasıl olması gerektiği konusunda kendi araştırmalarından da örnekler veren konuşmacılara sorular yönelten öğretmenler, farklı ve yaşama geçirilecek bilgiler de aldılar. Konferansın sonunda kendilerine bu etkili sunum için teşekkürlerini ileten TED Bursa Koleji İlköğretim Kurumları Müdürü Necati Çakır ve Lise Müdürü Sami Sarıoğlu, öğretmenlerin ve kendilerinin bu sunumdan çok faydalandıklarını, eğitimin yaşamsallaştırılmasının öneminin vurgulanmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.