17.03.2015

Magna Karta’nın 800. Yıldönümünde Özgürlüğü Yeniden Keşfetmek

TED Ankara Koleji’nin ev sahipliği yaptığı, 22 okuldan yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı, Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 17. Ulusal Seçim Konferansı’nda okulumuzu öğrencilerimizden Aydıncan Süleymanoğlu ve Haluk Onur Bahadır temsil etmişlerdir. Resmi dili İngilizce ve Fransızca, ana teması ise “Magna Karta’nın 800. Yıldönümünde Özgürlüğü Yeniden Keşfetmek” olarak belirlenen konferansta öğrencilerimiz farklı komitelerde dünyadaki siyasi, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri tartışmışlar ve 21. Yüzyılı daha huzurlu, daha sağlıklı yaşanabilir hale getirmek için işbirliği içerisinde mevcut sorunlara çözüm önerileri sunmuşlardır. Haluk Onur Bahadır Dış İşleri (AFET) ve Aydıncan Süleymanoğlu ise Kadın Hakları (FEMM) komitelerinde çalışmalara katılmıştır.