23.02.2015

IB Öğrencilerimizden Örnek Çalışma

10. Sınıf IB öğrencilerimiz AISEC projesi kapsamında ülkemizde bulunan 10 yabancı öğrenci ile beraber ortak bir çalışma gerçekleştirdiler. TED Bursa Koleji mezunlarımızdan Nilsen Güneri liderliğinde Mısır, Brezilya, Rusya, Kore, Çin, Endonezya, Tunus, Pakistan, Kırgızistan ve Ukrayna’dan gelen üniversite öğrencileri ile “Engelleri Kaldıralım” başlığı altında ortak bir çalışma gerçekleştiren öğrencilerimiz, ülkemizdeki ve Dünya’daki engellilerin durumlarını tartıştılar. Engelli insanların içinde bulundukları durumlarla ilgili ve toplum olarak ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca çalışmanın başında gerçekleşen kültür sunumlar sayesinde hem öğrencilerimiz yabancı öğrencilerin geldikleri ülkeler hakkında detaylı bilgiler edindiler hem de kendilerinin hazırlamış oldukları sunumlar ile ülkemizi yabancı öğrencileri tanıttılar. İki grup içinde çok verimli geçen çalışma sonrasında öğrenciler tekrar görüşebilmek dileğiyle birbirlerine veda ettiler.