28.03.2014

Çevreye Duyarlı Nesiller Yetiştirmek İçin Dünya Su Günü Etkinliklerimiz

Ülkelerinin giderek büyüyen su sorununa dikkat çekmek ve içilebilir su kaynaklarının korunmasını sağlamak amacıyla 22 Mart tarihi uluslararası düzeyde “Dünya Su Günü” olarak ilan edilmiştir. Vizyonu doğaya duyarlı ve farkındalığı yüksek dünya vatandaşı yetiştirmek olan okulumuzda da Dünya Su Günü için değişik etkinliklere yer verilmiştir. Bu etkinliklerde okul çapında karikatür yarışması düzenlenmiş ve lise öğrencilerimiz tarafından kısa filmler çekilmiştir. 25 Mart Salı günü karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri teslim edilmiş ve öğrencilerimizin hazırladığı videolar izlenmiştir. Su probleminin çözülmesinde ve var olan su kaynaklarının çoğaltılmasında bilimin önemi göz ardı edilmemelidir. Bu yüzden bilimin önemini vurgulamak için Fen Bilimleri Bölümü öğretmenlerimiz öğrencilerimizin de katılımıyla eğlenceli ve öğretici deneyler uygulamışlardır.