27.03.2014

IB Diploma Sevinci

TED Bursa Koleji olarak Türkiye’de ilk defa IB ( Uluslar arası Bakolorya) programını Kasım sınavlarına göre uygulamaktan büyük gurur duyuyoruz . IB diploma sınavları bir yılda mayıs ve kasım olmak üzere iki sınav bandı şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bu sınavları kuzey yarımküre ülkeleri mayıs ayında, güney yarım küre ülkeleri ise kasım ayında uygulamaktadır. Ülkemizde Nisan ve Haziran aylarında yapılan üniversiteye giriş sınavları ile mayıs dönemi IB sınavları aynı döneme denk gelmekteydi, bu nedenle okulumuz Kasım 2010 tarihinden itibaren IB programını Kasım sınavlarına göre uygulamaya başladı. Öğrencilerimiz IB programına 10.sınıfta başlar ve 12. sınıfın kasım ayında IB sınavlarına girerler ve IB diploması almaya hak kazanırlar. Bu yıl 12.sınıf öğrencilerimiz ikinci defa kasım ayındaki IB diploma sınavlarına girdiler. Öğrencilerimiz elde ettikleri bu diploma notlarıyla gerek yurt dışında gerek yurt içinde birçok üniversitede burs ve üniversiteye kabul şansını elde ettiler. Kasım 2013 dönemi IB sınavları sonuncunda diploma almayı hak eden öğrencilerimizi ülkemize ve dünyaya yararlı dünya vatandaşları olarak kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize Uluslar arası Bakolorya Programı Diplomaları velilerinin de katılımıyla okulumuzda düzenlenen törende heyecan verici bir duyguyla verilmiştir.