CAS Projesi

OÇEM ile Mozaik Çalışmalarına Başladık

TARİH: 07.04.2016

YER: Bursa Sevgi Köyü OÇEM

02 Nisan – 02 Mayıs tarihleri arasında Dünya genelinde ve ülkemizde Otizmin farkındalığının artırılması amacıyla etkinler düzenlenmektedir. TED Bursa Koleji olarak ilimizde bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile beraber ortak bir çalışma başlattık. IB öğrencilerimizin ve CISV gençlik yapılanması olan JB’lerinde aralarında bulunduğu ekibimiz Sevgi Köyünde bulunan merkezi ziyaret ettiler ve burada öğrencilerle beraber mozaik çalışmalarına başladılar. Etkinlik kapsamında öğrencilerin ortaklaşa barış temalı bir mozaik ortaya çıkarması ve elde edilen ürünlerin her iki okulun duvarlarına asılarak projenin kalıcı eserleri olması planlanmıştır. Yapılan bu proje sayesinde hem öğrencilerimizde hem de okulumuzun paydaşlarında Otizmin bilinirliği artırılmaktadır. Eğitim merkezinde bulunan öğrencilerde bu sayede farklı öğrencilerle işbirliği yapabilme deneyimini yaşamaktadırlar. Proje kapsamında eğitim merkezindeki öğrencilerin okulumuzu ziyareti ve mozaik çalışmalarının bir kısmının da okulumuzda yapılması planlanmıştır.