CAS Projesi

Bisiklet Akademisi Çalışmalarına IB Öğrencilerimizden Destek

TARİH: 22.03.2016

YER: Beşevler Kapalı Pazar Yeri

IB öğrencilerimiz Renkotizm derneği ve Bisiklet Akademisi tarafından düzenlenen otistik gençlerin bisiklet kullanmayı öğrenmesi çalışmalarına destek vermeye başladılar. Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilmiş olan Beşevler kapalı Pazar alanında başlanan çalışmalara öğrencilerimiz haftanın üç günü Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri destek vermektedirler. Haziran ayının ilk haftalarına kadar devam etmesi planlanan etkinlik kapsamında otistik gençler önce sabit bir bisiklet üzerinde nasıl pedal çevireceklerini öğreniyorlar, daha sonra da bisiklet üzerinde nasıl durabileceklerini destek alarak öğrenmeye çalışıyorlar. Herkesin olduğu gibi otistik gençlerinde başarabileceği pek çok kazanımın olduğunu göstermek adına çok güzel bir şekilde ilerleyen çalışmalar kapsamında katılımcılar çok iyi bir ilerleme göstermekte ve bisiklet kullanmayı öğrenmekten büyük keyif aldıkları gözlenmektedir.