CAS Projesi

Akran eğitimi (Hasköy İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencilerine ve Necla Orhan İlkokulu öğrencilerine İngilizce dersi verilmesi- 6. Sınıflara)

TARİH: 24.09.2014

YER: Hasköy ve Necla Orhan İlköğretim Okulları

CAS Etkinlikleri kapsamında öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla akran eğitimi programı çalışmaları yapılmaktadır. Çalışma kapsamında öğrenciler her hafta bir devlet okuluna giderek ortaokul öğrencilerine İngilizce dersi vermektedirler. Öğrenciler ikişer kişilik gruplar halinde ortalama üçer hafta okullara giderek İngilizce öğretimini gerçekleştirmektedirler. Öğrencilerimiz bu sayede hem kendilerine olan özgüvenlerini artırmakta hem de bulundukları okulda farklı bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetlerini gözlemleyerek kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar. Aynı zamanda kendilerini öğretmen yerine koyarak kendi öğretmenleri ile empati yapabilme şansını yakalamaktadırlar.